02 November 2008

JUST - Searching (2003)




         
 JUST - SEARCHING 





Nakon pilot singla “True Love” objavljenog na albumu “Belgrade Coffee Shop 3” početkom leta 2003. duet J.U.S.T. koji čine Hana Vučićević i Boris Krstajić - nekada članovi sastava Speed Limit, konačno predstavlja svoj debitantski album “Searching”.
Iako dominantno house orijentacije, ovaj album ima nepogrešivu dramaturgiju i u maniru vrhunskih ostvarenja tog žanra nijednog trenutka ne zapada u monotoniju. U numerama kao što su “Dance With Me”, “Searching” ili “True Love” klasični plesni obrasci upakovani su u superiorne pop aranžmane. Balans između promišljenog populističkog i krajnje sofisticiranog pristupa osetan je u povremenim žanrovskim zaokretima, downtempo r’n’b avanturi “Sexy Things” ili uprečatljivoj “Nobody Knows” koja čak blago koketira sa rock elementima. S druge strane superiorni deep house momenti “Sunrise” i “You Can Do It” kao i remiks interpretacije prvog singla i naslovne numere kompletiraju sliku o ovom izuzetnom ostvarenju.

Izašavši iz okvira u kojima se do sada kretala domaća dance scena “Searching” demonstrira fascinanatan produkcijski standard i autorsku zrelost. Kombinujući trademark vokale, gitare i perkusije, sintisajzere starije generacije, vešto programiranje i precizno konstruisane ritmičke strukture sa svojim jedinstvenim senzibilitetom i autorskom veštinom J.U.S.T. kreiraju mozda prvi veliki album novijeg vremena u žanru plesne muzike na domaćoj sceni.

preuzeto sa B92.net

Slučajno se setih juče ovog sjajnog domaćeg ostvarenja iz ne tako davne 2003. godine, i nekako nadjoh uz mukotrpno traganje po world wide web-u :D Te odlučih da to podelim sa svima, i evo linka za download !

1 comment:

Anonymous said...

Svaka cast majstore !!! Malo kasnim posto je sada Februar 2010 i samo ovde sam uspeo da skinem ovaj album !!! I za divno cudo link za skidanje je jos ziv !!! :D

Svaka cast i HVALA !!!